Як вберегти себе та своїх рідних від застуди та грипу
Застуда, грип, ГРВІ — хто ними не хворіє хоча б раз на рік? Ось тільки наслідки бувають затяжними і дуже сумними.

У когось грип дає ускладнення, і людині доводиться боротися з хронічним бронхітом, пневмонією або, гірше того, серцевою недостатністю. В інших випадках доводиться приймати антибіотики, які впоралися з хворобою ціною зниження імунітету і ускладнень стану здоров’я. Так може простіше не грати з патогенами, а вчасно провести профілактику?
Відомий факт — акули практично ніколи не хворіють, саме тому, навіть не маючи наукового підґрунтя люди з давніх давен використовують масло печінки акули з лікувальною метою.
Першими про його цілющі властивості дізналися скандинавські моряки, які добували масло для лікування простудних хвороб. Інформацію про потенціал згаданого засобу в боротьбі з інфекційними захворюваннями можна знайти в медичному довіднику Ісландії, який вийшов ще в 1830 р. Пізніше, в 1922 р, японські вчені М. Tsujimoto та Y. Toyama виділили в якості окремої фракції масла печінки акули алкалоїд алкілгліцерол (АКГ). Саме завдяки йому реалізується цілюща сила масла печінки акули. Відомо, що масло, яке охотримують з печінки акули, є джерелом алкілгліцеролів, які відіграють важливу роль у якості модуляторів імунної системи, допомагаючи їй у боротьбі з інфекційними та багатьма іншими захворюваннями. Масло з печінки акули стимулює збільшення кількості лімфоцитів, активує макрофаги та підвищує рівень гуморального імунітету (Palmieri B. etal., 2014). Відомо, що алкілгліцероли виявляють антивірусну активність щодо багатьох вірусів, у тому числі вірусу грипу (Hammond J.L. etal., 2001). Доведено захисну дію алкілгліцеролів проти бактеріальних та деяких інших інфекцій (Новицки Р., Бараньска-Рыбак В., 2007). Відомо, що ця речовина міститься в материнському молоці (близько 0,1%), забезпечуючи захист дитини до повноцінного формування його власної імунної системи. Є вона також в селезінці, кістковому мозку. Але найбільша концентрація алкілгліцеролу міститься в маслі печінки акули — близько 20 %.
Відомо, що організм відповідає на «вторгнення» інфекцій запальною реакцією, частиною якої є вільні радикали. Вони чинять токсичну дію на організм, викликають пошкодження тканин, порушують функцію імунної системи. Нейтралізувати токсичний вплив вільних радикалів здатні антиоксиданти. Серед них найбільш відомі: Разом вони утворюють потужний антиоксидантний комплекс, що зменшує інтоксикацію при інфекційних захворюваннях і сприяє швидкому відновленню організмуПочніть профілактику вже зараз
Взагалі «підготуватися» — це означає заздалегідь вжити необхідних заходів, які допоможуть уберегти себе від неприємних сюрпризів і зустріти сезон інфекцій у всеозброєнні. На жаль, здебільшого люди згадують про профілактику простудних захворювань, лише коли час приймати коктейль з противірусних засобів та антибіотиків, запиваючи ударними дозами ацетилсаліцилової кислоти. І хоча зміцнювати імунітет потрібно в будь-який період року, краще подбати про це до того, як температура за вікном знизиться, і до нас завітають зголоднілі мікроби. Ідеальний час почати — вересень-жовтень, коли більшість городян повернулися з відпусток, заповнилися школи і вузи, зріс натовп в громадських місцях (транспорті, супермаркетах тощо) і, як наслідок, збільшилася кількість контактів з іншими людьми. Простудний сезон ще не в розпалі, відповідно, залишився час на те, щоб зміцнити захисні сили організму. В першу чергу варто приділити увагу своєму здоров’ю тим, хто знає за собою погану «звичку» хворіти застудами декілька разів на рік, має хронічні захворювання, важко переносить ГРВІ ті інші застудні захворювання. І, звичайно, завжди важливо дбати про стан імунної системи дітей. Оскільки відвідувач аптеки не завжди усвідомлює, що своєчасна профілактика — це шлях до зими без епідемій ГРВІ та грипу, зростає роль провізора в рекомендації засобів, що служать підмогою для імунітету.
Чому акули майже ніколи не хворіють?
Як прискорити відновлення організму при інфекціях?
вітамін Е, що діє в клітинній стінці, перешкоджаючи її руйнуванню;
вітамін С працює у внутрішньоклітинній та міжклітинній рідинах, знищуючи вільні радикали «на підльоті» до мети;
цинк і селен є частиною ферментів, що в захисних процесах взаємодіють з вітаміном Е.
«Кожен день старий випивав також по чашці жиру з акулячої печінки, який зберігався у великій бочці в тому сараї, де багато рибалок берегли свої снасті. Жиром міг користуватися будь-який рибалка, хто б не захотів… він дуже допомагав від застуди і був корисний для очей…»
Е. Хемінгуей
Немає коментарів:
Дописати коментар